D66 niet blij met sluiting loketten Lammenschans

De Leidse D66-fractie maakt zich zorgen om treinstation Leiden Lammenschans. Uit een brief van de Nederlandse Spoorwegen blijkt dat de loketten op het station per 1 oktober 2003 worden gesloten. In het verdwijnen van de loketten ziet D66 een probleem voor ouderen, gehandicapten en anderen die niet met de kaartjesautomaten kunnen omgaan. Bovendien zijn sommige kaartsoorten niet verkrijgbaar bij een automaat. De fractie stelt daarom schriftelijke vragen aan wethouder Pechtold (D66) van Verkeer. De democraten willen weten of het College op de hoogte was gesteld van de sluiting van de loketten en of het College heeft geprobeerd om dit besluit terug te draaien.

Ten slotte vraagt D66 aan de wethouder welke gedachten het College heeft over de toekomst van station Lammenschans. De partij stelt voor om de sociale veiligheid te waarborgen door gedurende de gehele dienstregeling toezicht op het station te houden en dat eventueel te combineren met winkelvoorzieningen op het station.

Advertentie

Leiden station


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×