SP boos over slechte opslag weesfietsen station

De SP is boos over de manier waarop de gemeente Leiden de fietsen heeft opgeslagen die tijdens twee schoonveegacties zijn opgeslagen in het depot van Fiets Fout = Fiets Weg aan de Admiraal Banckertweg.

Audiofragment: Julian van der Kaats (SP) over weesfietsen bij station

Op Valentijnsdag en eind vorig jaar heeft de gemeente grote hoeveelheden fietsen weggehaald omdat de Travo-locatie wordt herontwikkeld. Door gebrek aan ruimte en menskracht konden de fietsen niet fatsoenlijk worden opgeslagen en gefotografeerd zoals wel het gebruik is. Dan kunnen eigenaren van hun fiets kijken of hun fiets gestolen is of door de gemeente meegenomen. Nu is daar onzekerheid over. 

Raadslid Julian van der Kraats stelde daarom raadsvragen aan het stadsbestuur. Hij wil weten hoe de huidige problemen worden opgelost en welke lessen de gemeente trekt uit deze actie voor een volgende schoonmaakbeurt van het stationsgebied. Van der Kraats zei tijdens de uitzending van Nieuws071 te begrijpen dat het stationsgebied af en toe moet worden ontdaan van weesfietsen. Alleen dan moet de opslag netjes geregeld zijn, zo vindt de SP. 

Advertentie

Leiden fiets fout = fiets weg leiden centraal sp station


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×