Eén van de activiteiten in het 'sollicitatie lab' is een oculus rift (een 3D-bril) die je moet helpen bij het vinden van jouw ambities. (Foto's: Rolf Eijgenraam).

3D-Bril helpt jongeren bij vinden van een baan

Een grote vrachtwagen van uitzendbureau Randstad stond gisteren op het Stationsplein voor de ingang van Leiden Centraal. In deze vrachtwagen bevindt zich een mobiel ‘sollicitatie lab’, waar jongeren worden uitgedaagd hun eigen ambities en talenten te ontdekken. “De jeugdwerkeloosheid ligt hoog in Nederland. We willen jongeren inspireren en helpen beter te weten waar ze naar op zoek zijn”, aldus Randstad rayonmanager Jasmijn Koets.

In de vrachtwagen van Randstad waren verschillende activiteiten die jongeren moeten helpen bij het vinden van een baan. Zo was het mogelijk een goede profielfoto te laten maken voor je Linked-In profiel, kon je er kledingadvies krijgen voor een sollicitatiegesprek en was er een oculus rift (3D-bril) die je helpt bij het kiezen van een baan die bij je past. “Ik zie alleen maar lachende gezichten naar buiten komen”, aldus randstad-medewerker Jasmijn Koets.

Elevator pitch

Een andere activiteit was het oefenen op een ‘elevator pitch’. Actrice Eleni Achilleos hielp jongeren met een duidelijke stem gebruiken en een goede lichaamshouding aan nemen. “Sommige mensen staan te ineengedoken, die leer ik rechtop staan en een actieve houding aannemen. Maar anderen staan weer té zelfverzekerd, waardoor het lijkt alsof ze op mensen neerkijken”, aldus Eleni Achilleos.

Advertentie

Leiden leiden centraal station


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×