De Coo boos over ontbreken autoloze zondag

Fractievoorzitter Jacques de Coo van Leiden weer Gezellig/De Groenen is zeer teleurgesteld in verkeerswethouder Pechtold. Veel steden hebben besloten om op 21 september een autoloze zondag te organiseren. Leiden doet hier wel aan mee, maar organiseert nauwelijks iets en dat krijgt geen goedkeuring van De Coo.

Tijdens de commissievergadering Economie en Verkeer van afgelopen woensdag citeerde hij een stuk van de Belgische hoofdstad Brussel, die wél een uitgebreid programma heeft op de autoloze zondag die samenvalt met de Open Monumentendag. Zo kunnen bezoekers de hele dag gratis gebruik maken van het Openbaar Vervoer.  ”Brussel wel, maar Leiden niet. Schandalig, ik heb er geen goed woord voor over”, brieste De Coo. Hij eiste een verklaring van Pechtold. “Ik verwacht hier uitleg over en ik wil niet met een kluitje het riet in worden gestuurd. De betrokken wethouder doet al zeven jaar niets!”

Vorig jaar september trok ook de PvdA al aan de bel naar aanleiding van de magere invulling van de Leidse autoloze zondag. De partij vroeg het college toen onder andere om dit jaar een groot deel van het centrum, inclusief de Breestraat, af te sluiten voor auto’s. Het college ziet daar niets en, maar is wel warm voorstander van buurtinitiatieven die door bewoners worden genomen.

Leiden autovrij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×