In Voorschoten werd voor de 28e keer de Vlietloop gehouden. Ook vele Leidse atleten liepen mee. (Foto's: Erik van Leeuwen).

Roché Silvius loopt parcoursrecord bij 28e Vlietloop

Bijna 1000 atleten kwamen zondag naar Voorschoten voor alweer de 28e editie van de Vlietloop. De Voorstraat was sfeervol aangekleed en er was volop muzikale omlijsting. Het weer werkte ook dit jaar weer prima mee en er werd dan ook hard gelopen. Op de halve marathon werd het parcoursrecord van 1.08.16 gebroken door Roché Silvius van de Hague Road Runners.

De Haagse atleet finishte na 1.07.57, goed voor de winst en de bonus van 125 euro, beschikbaar gesteld door verhuisbedrijf Voerman. De Zoetmeerse Danny in ’t Veen werd met 1.10.07 tweede en de sprint om de derde plaats werd nipt gewonnen door Willem de Graaf (HRR), de winnaar van 2002. Snelste vrouw op de ruim 21 kilometer was Leire Elosegvi met 1.26.27. Birgit Kraemer en de Voorschotense Liesbeth van Leeuwen maakten het podium compleet.

De 10,3 kilometer leverde dubbele winst op voor atleten van Leiden Atletiek. Edgard Creemers won met ruim verschil in een tijd van 32.58. Anneke de Wolff won ‘per ongeluk’ bij de vrouwen. De Leidse atlete had zich ingeschreven voor de halve marathon, maar lette niet goed bij de splitsing van de twee afstanden. Met verontschuldigingen aan haar concurrentes nam ze de prijs en bloemen in ontvangst. Met haar tijd van 39 minuten had ze zeker hoge ogen kunnen gooien op de halve marathon. Clubgtenote Martine Hendriksen en Marleen Westhoff werden nu 2e en 3e op de 10,3 kilometer.

Een uur voor het ‘grote geweld’ was er al gestreden op de 2 en 5 kilometer. Met name de jeugd zorgde voor spannende duels in de Voorstraat. Sander Roos wist George Roch en Mark Ravensbergen voor te blijven. Bij de meisjes werd de sprint net gewonnen door Austin Haynes voor Tyrza van Leeuwen en Nathalie Vosse. Apetrots namen zij de bekers in ontvangst uit handen van hoofdsponsor Frans Spendel.

Triathleet Erik-Simon Strijk won in een zij-aan-zij sprint de 5 kilometer van Alphenaar Jan Roos in een tijd van 16.37. Op een tiental seconden volgde Richard Pleeth uit Voorschoten, die traint bij de juniorengroep van Leiden Atletiek. Bij de vrouwen ook al een close-finish tussen Jolanda van Beelen en Herma Beerlage. Eerstgenoemde won in 20.03 tegen 20.07 voor de atlete van Leiden Atletiek. De 3e plaats was voor Ellen Boers. Alle uitslagen staan op //www.vlietloop.nl/.

Sport Voorschoten vlietloop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×