3 October dit jaar ‘betoverend’

“Er was eens… een sprookje”. Dat is dit jaar het thema van de 3 Octoberviering. Dit komt natuurlijk vooral tot uiting in de grote optocht die helemaal in het teken zal staan van ‘het sprookje’. Onder andere Harry Potter, de Klokkenluider van de Notre Dame, Repelsteeltje en Ali Baba met zijn 40 rovers zullen meelopen. De enige Leidenaren die op 3 October hard moeten werken, krijgen dit jaar een ereplaats in de optocht: de medewerkers van de dienst Milieur & Beheer van de gemeente Leiden. In de optocht wordt deze dienst neergezet als Holle Bolle Gijs. Blikjes, patat en alle andere 3 October lekkernijen worden door Gijs naar binnen geschrokt. En de patatbakjes gooit hij natuurlijk niet op straat.

Het hele programma van de viering staat op de website van de 3 October Vereeniging en uiteraard in de feestwijzer. Deze is vanaf 16 september gratis verkrijgbaar bij o.a. supermarkten en boekwinkels. Leden krijgen hem toegezonden.

Het is dit jaar de 110e keer dat het Beleg en het Ontzet van Leiden worden herdacht en gevierd. Naast de traditionele onderdelen als de Reveille, de Optocht, de uitreiking van Haring en Wittebrood, de Koraalmuziek en de herdenkingsdienst in de Pieterskerk, zijn er ook dit keer weer een aantal eigentijdse activiteiten. “Het totale aantal is nog nooit zo groot geweest”, zo laat de 3 October Vereeniging enthousiast weten.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline