Geslaagde clinic Kamiel Maase voor jeugd Leiden Atletiek

De jeugd van Leiden Atletiek was vrijdagavond massaal aanwezig in sportpark de Leidse Hout, want niemand minder dan Kamiel Maase verzorgde er een clinic. Maase, die op het wereldkampioenschap in Parijs 8e werd op de 10000 meter en daarmee beste Europeaan, is in voorbereiding voor de marathon van Amsterdam in oktober. Maar hij voldeed graag aan het verzoek van de juniorentrainers Norbert Groenewegen, Ada de Bruijn en Hans Ravensbergen om een training te verzorgen.

Veertig pupillen en junioren, in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, deden enthousiast mee met hun beroemde clubgenoot. Vol enthousiasme vertelde Kamiel over de warming-up, het centrale thema van de avond. Na een ronde door de Leidse Hout, werden er oefeningen en loopscholing op de baan gedaan, gevolgd door een paar minutenloopjes in het bos. Na de training deelde Kamiel gul handtekeningen, t-shirts en andere atletieksouvenirs uit. Op zijn beurt kreeg Kamiel als aandenken een shirt met de originele tekst “Lekker trainen voor Athene” van de dankbare Leidse jeugd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×