De Valkenburgse bugemeester Van der Reijden steunt de acties fanatiek. Onder meer via de website http://www.vliegkampopen.nl/ (Foto's: Bram Pater).

Duizenden mensen trekken rode streep door sluiting vliegkamp

Volgens de organisatie hebben zaterdag zo’n 6000 mensen een dikke rode streep gezet door de plannen van het kabinet om vliegkamp Valkenburg te sluiten en de P-3C Orion patrouillevliegtuigen af te stoten. De SVMV (Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg) had medestanders opgeroepen om in het rood gekleed en met rode voertuigen naar Valkenburg te komen. Op die manier werden de plannen figuurlijk doorgestreept.

Nadat zij waren toegesproken door de burgemeesters van Katwijk en Valkenburg, vertrokken vanaf de hoofdingang van het vliegkamp en vanaf het vier kilometer verderop gelegen Valkenburgse Meer grote groepen burgers lopend, per fiets of op skeelers gelijktijdig in de richting van de Achterweg / Kooltuinweg in Valkenburg. Daar werd vlakbij de landingsbaan van het vliegkamp een langgerekte rode lijn gevormd: een symbolische rode streep door de Haagse plannen.

Ruimte, groen en veiligheid waren de belangrijkste drijfveren om aan de protesttocht deel te nemen. Ruimte en groen omdat het vliegkamp de enige garantie is om het gebied open te houden als laatste stukje groen in dit deel van de Randstad. Veiligheid vanwege de belangrijke taken als kustwacht en reddingsvluchten, die de Orions vervullen.

De langgerekte rij fietsers werd aangevoerd door de burgemeesters van Katwijk en Rijnsburg, alsmede wethouders en raadsleden uit Wassenaar, Valkenburg en Katwijk.

Advertentie

Geen categorie Vliegkamp Valkenburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×