De wethouders Pechtold (sport) en Hillebrand (wijkontwikkeling) openden vrijdagmiddag officieel het verbouwde Zwembad de Zijl. (Foto's: Bram Pater en Chris de Waard).

Zwembad De Zijl nu ook officieel open

Met een druk op de knop stelde wethouder Alexander Pechtold gistermiddag een aantal fontijnen in wembad de Zijl in werking. Daarop stormden tientallen kids uit de wijk Leiden-Noord naar binnen om bezit te nemen van het verbouwde zwembad. Overigens is het zwembad de afgelopen zomermaanden al open geweest voor het publiek, maar de officiële afronding van de vijf miljoen euro kostende verbouwing was dus vrijdag.

“Met het vernieuwde zwembad heeft Leiden nu een voorziening die zijn gelijke in Nederland niet kent,” de superlatieven vlogen de aanwezigen om de oren toen de twee wethouders het zwembad de hemel in prezen. Hoewel, wethouder Hillebrand maakte nog wel een kanttekening: “Ik heb me voorgenomen geen goed woord over dit zwembad te zeggen. Nu heb ik, als ik hier kom zwemmen, vaak een baan voor mijzelf en dat wil ik wel graag zo houden.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×