Alternatieve kunstuitleen "heilloze weg"

Het onderzoek naar een alternatieve exploitant voor de collectie van de Leidse Kunstuitleen, waartoe de raadscommissie Onderwijs en Cultuur afgelopen woensdag besloot, is een heilloze weg. Dat zei cultuurwethouder Pechtold vrijdagavond in het programma Rondom de Raad van Holland Centraal. “Het sluiten van de Kunstuitleen levert een ton per jaar op. Als de collectie in de toekomst via een andere instelling wordt beheerd, kost dat ook weer geld en dan halen we de taakstelling niet,” aldus de scheidend wethouder.

 

Op 7 oktober neemt de raad definitief een besluit over de toekomst van de kunstuitleen. Pechtold: “Als het aan mij ligt gaat de kunstuitleen dus dicht en voor de collectie kan dan gesproken worden met de Lakenhal. Maar dat maak ik niet meer mee.”

Op 1 oktober wordt Pechtold burgemeester van Wageningen. Hij wordt opgevolgd door Ruud Hessing.

Advertentie

Leiden kunstuitleen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×