VVD-raadslid Frederik Zevenbergen diende een klacht in tegen de extreem rechtse site. De provider haalde de site vervolgens 'offline'. (Archieffoto: Chris de Waard).

VVD-raadslid laat extreem rechtse site afsluiten

Maandagmiddag is de site www.extreemrechts.nl door internetprovider Digitalus uit Veendam afgesloten. Zondagavond laat ontvingen alle fractie- en bestuursleden van de Leidse VVD-afdeling een e-mail met daarin extreem rechtse teksten en een verwijzing naar de bewuste site. Het Leidse VVD-raadslid Frederik Zevenbergen heeft vervolgens via het register van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland de provider van de site achterhaald. Enkele minuten later is na telefonisch en e-mail contact de site door de provider geblokkeerd.

 

“De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is een groot voorstander van vrije meningsuiting. Om de vrijheid te kunnen behouden is het wel van belang om strikte grenzen te hanteren. Met de inhoud van de verzonden e-mail is duidelijk een grens overschreden. De VVD zal in de toekomst bij een vergelijkbaar geval niet schromen om wederom direct te handelen en zo nodig aangifte te doen,” zo laat de partij in een reactie weten.

Leiden extreemrechts


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×