Professor dr. D.D. Breimer, rector magnificus van de Universiteit Leiden, nam de Corenwijn in ontvangst. Vervolgens werd traditioneel de haring geproefd door de sponsors en organisatoren van het gala. (Foto's: Chris de Waard).

13e Internationale Herdenking Leidens Ontzet

In een bomvolle Pieterskerk is vrijdagavond voor de 13e maal de Internationale Herdenking van Leidens Ontzet gehouden. Op het programma stonden dit keer een optreden van Joke Bruijs met The Young Sinatra’s en een indrukwekkende modeshow van Mart Visser en Petra Berger. Stenzil & Kivits stalen de show met hun piano-act.

De gala-avond werd geopend door organisator Menno Smitsloo en burgemeester Lenferink die zijn eerste Haring & Corenwijngala meemaakte. Ook de oud-burgemeesters Goekoop, Postma en Lemstra waren aanwezig, evenals leden van het kabinet, kamerleden en ambassadeurs.

Naast entertainment en een uitgebreid buffet, was er tijdens het gala aandacht voor het goede doel. Een cheque ging dit jaar naar Hospice Issoria aan de Plantage in Leiden.

Advertentie

Leiden corenwijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×