(Foto: Treintaxi.nl)

Treintaxi in Leiden blijft voorlopig rijden

De Treintaxi blijft in Leiden nog zeker tot eind volgend jaar rijden. Dat heeft NS-dochter Transivion bekend gemaakt. In maart van dit jaar berichtte de NS dat de continuïteit van de Treintaxi in Leiden per 15 december aanstaande in het geding zou kunnen komen. Omdat het voor de NS bedrijfsmatig niet meer verantwoord is om de Treintaxi-service in heel Nederland op eigen kracht in stand te houden, werd de gemeente Leiden gevraagd om een financiele bijdrage te leveren. De gemeente voelt hier echter niet voor.

De insteek van de NS was om de Treintaxi ook na 2003 in stand te houden door integratie met andere vervoerssystemen, de zogenaamde CVV-systemen. Het doel van de NS is om de Treintaxi op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland te continueren.

Nu er geen overeenstemming is bereikt met de gemeente Leiden gaat de NS zich beraden op te ondernemen stappen. De Treintaxi in Leiden zal in ieder geval tot en met 15 december 2004 blijven rijden. In de tussentijd zal NS naar alternatieven voor de continuering zoeken.

Leiden treintaxi


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×