Wessie ook buiten Leiden op pad

Wessie, de Leidse ‘Wijkinbreker’ breidt zijn werkterrein steeds verder uit. Vorige week konden we al melden dat Wessie in Leiden Zuid aan de slag ging, dit keer gaat Wessie de stad uit om ook Warmondse woningen veiliger te maken. Het inbraakbebeveiligingsproject Wessie gaat namelijk op 6, 10 en 13 oktober ook van start in de Kloosterwei, de Ganzenwei en de Vlietwei in Warmond. Daarna zal bepaald worden welke straten uit de wijk De Weiden dit jaar nog meer aan de beurt komen.

Vooraf zullen alle bewoners van deze straten via een brief geïnformeerd worden over de komst van het team dat bestaat uit een politieagent en iemand van de gemeente of de woningstichting. De politieagenten kunnen zich altijd legitimeren.

Alle inwoners van Warmond kunnen direct meedoen aan het project, ook degenen die niet in één van de genoemde straten wonen. Bent u geïnteresseerd in deelname aan het project, dan kunt u de volledige informatie vinden op de website van de gemeente Warmond.

Het project dat loopt van 2003 t/m 2005 heeft als doel de inwoners van Warmond te wijzen op het belang van een goede beveiliging van hun huis. Er is gebleken dat het inbraakrisico in een huis dat voldoet aan de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen afneemt met 90%. Door het geven van subsidie willen gemeente Warmond en Woningstichting Warmunda de inwoners stimuleren om hun huizen beter te beveiligen.

Geen categorie Wessie de wijninbreker


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×