Een 'screenshot' van Cu2.nl; de populairste site onder de jeugd in Nederland. Alleen al uit Leiden hebben zo'n 3000 jongeren hun eigen pagina op Cu2.

Miljoen kinderen online; Cu2.nl populairst

Van alle Nederlandse internetters was in augustus 15,7% jonger dan 18 jaar. Dat zijn 1 miljoen kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van Nielsen//Netratings. Gemeten naar percentage zijn alleen meer Engelse en Zweedse kinderen online. Het bereik van Cu2.nl is met bijna 29 procent veruit het grootste in deze leeftijdsgroep. Cu2.nl is van de Leidse internetprovider Media Design die ook deze site exploiteert.

De meest populaire sites voor kinderen zijn te vinden in de categorieën gaming, filesharing en mobiele telefoons: ringtones en logo’s. Ook Fox Kids en de dating site CU2 zijn erg populair. De ringtonesite Jippii.nl trok in augustus 122.000 bezoekers waarvan bijna 62 procent jonger dan 18 jaar was: 9,7 procent bereik. Jippii.net komt nog tot 11 procent bereik onder jongeren, samen 20 procent. Wellicht zijn er dubbeltellingen.

Bij CU2 was het percentage jongeren van het totaal bijna 41 procent, maar daar CU2 362.000 bezoekers trok, is het totaal aantal jongeren veel hoger. Het bereik is bijna 29 procent, dus 290.000 van de 1 miljoen jongeren online gaat naar CU2.nl.

De tweede qua bereik, Miniclip.com, volgt op grote afstand met een bereik onder de jeugd van 12,5 procent, daarna komen kort na elkaar NuSpelen.nl, Speelonlinegames.nl, Spelletjes.nl en FunnyGames.nl.

Advertentie

Leiden cu2


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×