Gratis internet domeinnaam voor Leidenaren

De Leidse internetprovider Media Design biedt Leidse inwoners, bedrijven en instellingen een half jaar gratis internet aan. Met de actie wil Media Design zich nadrukkelijker profileren als echt Leids bedrijf. Iedereen uit Leiden die in de maanden februari, maart en april een domeinnaam met een van de standaard hostingpakketten (webhosting is het beschikbaar stellen van ruimte voor een website en e-mail) aanvraagt, betaalt het eerste half jaar helemaal niets. Daarna kan men kosteloos opzeggen of het abonnement verlengen. “In feite mag elke Leidenaar onze diensten een half jaar gratis uitproberen, zonder addertjes onder het gras,” zegt Vincent van Leeuwen van de Leidse Internetprovider. Om in aanmerking te komen voor de aanbieding, hoeft men alleen aan te geven dat men uit Leiden komt. Het aanmelden kan via de site.

 

Als enige beperking geldt dat per persoon, bedrijf of vereniging niet meer dan één domeinnaam gratis kan worden aangevraagd. Om bestaande Leidse hostingklanten ook mee te laten profiteren, mogen deze gratis een extra domeinnaam aanvragen die een jaar lang kosteloos wordt doorgestuurd naar de bestaande website.

Binnenkort start Media Design ook met het aanbieden van gratis internet-toegang. Als eigenaar van één van de grootse websites van Nederland, //www.cu2.nl/ met meer dan 200.000 bezoekers per dag, verwacht het Leidse bedrijf binnen enkele maanden duizenden inbelklanten aan zich te kunnen binden. Plannen om later dit jaar internettoegang via ADSL aan te gaan bieden zijn in een vergevorderd stadium.

Media Design is naast leverancier van tal van internetdiensten ook de maker van Leidse sites als //www.leidennoord.nl/, //www.burohogeland.nl/ en deze site. LeidenNoord.nl is de website van de Leidse wijken de Kooi, Noorderkwartier en Groenoord. Media Design ontwikkelde een beheersysteem voor de site, waardoor de bewoners de site zelf actueel kunnen houden. Dat resulteerde onder andere al in de oprichting van het Jeugd Persbureau de Nieuwsbende. Jongeren uit de wijk gaan zelf op pad om nieuwtjes voor de site te verzamelen.

Buro hogeland is de webstek van het gelijknamige Leidse kamerverhuurbedrijf. Via de site kunnen woningzoekenden zich bij het buro inschrijven en het aanbod bekijken.

Leiden cu2


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×