Jan Laurier nam dinsdagavond afscheid van de Leidse politiek. Bij die gelegenheid werd hij geridderd. (Foto's: Chris de Waard).

Laurier Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Aan het einde van zijn allerlaatste gemeenteraadsvergadering werd oud-wethouder en scheidend raadslid Jan Laurier benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding, die werd overhandigd door burgemeester Henri Lenferink, onder andere vanwege zijn inzet voor kansarmen en achterstandsgroepen. Ook was Laurier één van de drijvende krachten achter de stedenbanden met Buffalo City (Zuid-Afrika) en Juigalpa (Nicaragua).

Laurier (53) werd in mei 1987 lid van de gemeenteraad voor GroenLinks. Zes jaar later werd hij wethouder van Sociale Zaken. In die functie hield hij zich onder andere bezig met werkgelegenheidsvraagstukken. Laurier verzette zich tevens tegen de Koppelingswet, hetgeen hem de woede van het Ministerie op de hals haalde. Maar dat had hij graag over voor de minder kansrijke Leidenaren. Verder was hij de drijvende kracht achter de oprichtring van de Cliëntenraad van de Sociale Dienst en zeer actief in het project Leiden, stad van Vluchtelingen.

Leiden laurier


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×