DIOK-Dames moeten hun meerdere bekennen in Utrecht

Zondag speelden de dames van DIOK een leerzame wedstrijd. Het bleek voor DIOK een uitdagend spelletje rugby te zijn, waarin niet alleen de tegenstander sterk was, maar ook de Leidse dames moeite hadden elkaar te vinden op het veld. In de eerste helft werd DIOK overdonderd door een dominerend Utrecht.

Het combinatieteam van RUS/URC was sterk in de aanval, waardoor de verdediging van DIOK steeds achteruit werd gezet. Ondanks mooie tackles van de centers en een felle verdediging van de full-back Evelyn de Wachter resulteerde dit in zes tries in het voordeel van Utrecht.

In de tweede helft groeide DIOK meer in het spel, maar dit kon niet voorkomen dat DIOK weer vijf tries tegen kreeg te verduren. Toch bleef DIOK vechten tot het eind. De eindstand van 0-57 was niet in verhouding, maar laat wel zien dat DIOK nog aan een aantal punten moet werken.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zondag 19 oktober. De DIOK Dames treffen dan Lady WASPS (Nijmegen).