Thom Altink scoort in zijn eerste wedstrijd. (foto PR)

DIOK wint eerste wedstrijd met 68 - 3

Afgelopen weekend had de Leidse rugbyclub DIOK weer haar eerste wedstrijd in het kader van de INC-plate. Op basis van de eindschakering van de competitiestand van afgelopen seizoen, mogen de nummers 1 t/m 4 van Nederland en België tegen elkaar strijden om de ING-“cup”. De nummers 5 t/m 8 voor de “plate”. België heeft deze gelegenheid aangegrepen om de districten weer nieuw leven in te blazen. DIOK speelde afgelopen zaterdag tegen District Vlaanderen. Deze, vooral de omgeving Antwerpen spelende, rugbyers staan vooral bekend om hun nimmer aflatende vechtlust, grote rugbyers en balvaardige backs…

De eerste 20 minuten had DIOK de wedstrijd die het verwachtte, maar doordat zij de afgelopen twee weken daar op voorbereid was, schakelde zij snel over naar een sneller en opener spel. Hierdoor werd de tegenstander moe gespeeld. Nadeel van haar eigen spel, was dat de voorwaartsen van DIOK de snelheid niet kon bijbenen en moesten de snelle backs hun eigen gecreëerde kansen afmaken.

De eerste helft werden de meest ervaren spelers opgesteld die de tegenstander murw speelde. Tien minuten in de tweede helft werden alle wissels gebruikt. Rogier van der Tas, overgekomen van RC The Bassets maakte een gretige, solide indruk en scoorde zijn eerste punten voor DIOK. Ook Tom . Tevens de eerste wedstrijd van Tom Althink die meteen scoorde vanaf de nummer 8 positie (zie foto).Einduitslag 68-3 in het voordeel van DIOK.Aanstaande zondag spelen de DIOK heren in en tegen Amstelveen, de hekkensluiter van de vaderlandse competitie op dit moment.