Overhandiging Leidse multiculturele kalender

Op woensdag 22 oktober zal Jan Laurier, voorzitter van de werkgroep Leiden, Stad van Vluchtelingen, het boekje Het is alle dagen feest in Leiden overhandigen aan de voorzitter van de 3 Octobervereeniging, de heer Piet van Sterkenburg. Dit kalenderboekje is een uitgave van de Stichting Leiden, Stad van Vluchtelingen en werd georganiseerd in samenwerking met het Centrale Orgaan opvang asielzoekers Leiden, Stichting Vluchtelingenwerk Leiden, de gemeente Leiden en de Leidse Welzijnsorganisatie. Het boekje besteedt aandacht aan allerlei feesten en feestdagen van zowel vluchtelingen en migranten, als ook die van Nederlanders en Westerse minderheden die in Leiden leven.

Het is alle dagen feest in Leiden is opgezet aan de hand van de jaarlijkse kalenderdagen. Per dag zijn de verschillende feesten, herdenkingen en rituelen aangegeven. Daarnaast worden feesten, rituelen e.d. die jaarlijks verspringen apart weergegeven met een kalender voor de komende vijf jaar. Het geheel is vlot geschreven en voorzien van mooie illustraties, zodat het voor jong en oud toegankelijk is. De informatie wordt ondersteund door interviews.Het boekje kost tien euro in de winkel. Tot 31 oktober 2003 is het boekje verkrijgbaar voor een gereduceerd bedrag van ? 7,50. De overhandiging vindt om 16.30u plaats in het Rijksmuseum voor Volkenkunde aan de Steenstraat 1 te Leiden.

Leiden Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×