Hoofdverdachte miljoenenfraude in Leiden gearresteerd

Afgelopen week is in Leiden de Rotterdammer Sanjay P. (28 jaar) gearresteerd. De man wordt gezien als de hoofdverdachte in de zogeheten Boijmans-zaak. Tot nu toe zwijgt hij over zijn aandeel in de miljoenenfraude. Dat meldt het Rotterdams Dagblad.

Volgens advocaat mr. A. B. Baumgarten las zijn cliënt deze zomer in diverse media dat hij door het Openbaar Ministerie werd gezien als de spil in de fraudezaak. Op verzoek van P. diende de advocaat vervolgens een verzoek in, om de stukken in te zien die betrekking hebben op de zaak.,,Maar op die vraag is helemaal niet gereageerd,” zegt Baumgarten. ,,Terwijl die stukken voor mijn cliënt toch essentieel zijn om zich goed te kunnen voorbereiden op een eventueel gesprek met het Openbaar Ministerie over zijn rol in de zaak.”

Baumgarten zegt niet te weten waar zijn cliënt de afgelopen maanden heeft doorgebracht. Het ligt volgens hem voor de hand dat iemand die in Nederland wordt gezocht, probeert te vluchten naar het buitenland. Maar de raadsman weet niet of P. dat ook daadwerkelijk heeft gedaan.

Over de financiële positie van Sanjay P. wil zijn advocaat geen enkele uitspraak doen. Een deel van het gestolen bedrag van 3,3 miljoen euro is nog altijd zoek en op alle bekende banktegoeden van P. is maanden geleden beslag gelegd. Toch moet de verdachte de afgelopen maanden ergens van hebben geleefd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×