Actie vliegkamp Valkenburg verloopt rustig

De actie van personeel van marinevliegkamp Valkenburg is vanochtend rustig verlopen. Het personeel voerde actie om de basis, waar Orion-patrouillevliegtuigen zijn gestationeerd, open te houden. In de bezuinigsplannen van minister Kamp (Defensie) moet Valkenburg dicht. Medewerkers van de de basis verzamelden zich om 7 uur bij het toegangshek waar ze werden toegesproken door vertegenwoordigers van de personeelsbonden. Vervolgens zwaaide het personeel demonstratief een Orion uit die vertrok voor een missie naar het Middellandse Zeegebied. Volgens een woordvoersterverliep alles ordentelijk, rustig en indrukwekkend.

Aan de poort had zich een groot aantal belangstellenden uit de gemeente Valkenburg verzameld. Een deel van de medewerkers is na de actie in twee bussen naar Den Haag vertrokken waar in de Tweede Kamer een debat plaatsheeft over de bezuinigingen op Defensie. De rest van het personeel is gewoon aan het werk gegaan.

Advertentie

Geen categorie Vliegkamp Valkenburg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×