Gemeente gaat streng optreden bij jaarwisseling

Het college van Burgemeester en Wethouders wil koste wat kost voorkomen dat de komende jaarwisseling weer net zo uit de hand loopt als vorig jaar. Om de komende oud-en-nieuwviering in goede banen te leiden is een plan van aanpak vastgesteld met een flink pakket aan maatregelen. Zo worden vreugdevuren niet langer gedoogd maar alleen toegestaan als daarvoor een vergunning is verstrekt en komen er speciale mobiele teams. Vanuit de preventieve aanpak wil het college medewerking bieden aan de organisatie van een feest voor jongeren in de Groenoordhallen tijdens de jaarwisseling. De gemeente staat garant voor maximaal 20.000 euro. De raad moet de plannen nog wel goedkeuren.

Om bij ongeregeldheden snel in te kunnen grijpen worden er snel inzetbare, mobiele teams ingezet tijdens de jaarwisseling. Deze bestaan uit politie, brandweer en de dienst Milieu en Beheer. De teams worden zo nodig aangevuld met de inzet van kleine flexibele politieteams.

Leiden jaarwisseling


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×