RTV West zo goed als failliet

De regionale omroep RTV West is zo goed als failliet. Te grote personeelsbestanden, slechte financiële administraties, te dure huisvesting en forse overschrijdingen van de begroting zijn daar debet aan. Dat blijkt uit onderzoek naar de beide omroepen, dat in opdracht van de provincie Zuid-Holland is gedaan. Dat meldt RTV West op de eigen website. Ook Omroep Rijnmond zou op het punt van faillissement staan.

RTV West heeft op de balans een tekort van 3 miljoen euro, bij Rijnmond is dat 1,3 miljoen. In totaal zou 9,4 miljoen euro nodig zijn om de beide omroepen er weer bovenop te krijgen. RTV West zou gered zijn met 1 miljoen euro aan renteloze leningen en ruim 4 miljoen aan subsidie, voor Rijnmond zou dat 2 miljoen euro aan leningen zijn en dik 2 miljoen subsidie. Het hangt van de provincie af of in eerste instantie RTV West en mogelijk later ook RTV Rijnmond daadwerkelijk faillissement moeten aanvragen.

Bij RTV West zijn er volgens de onderzoekers 35 volledige banen te veel, bij Rijnmond 37. Als deze banen worden geschrapt, houden de omroepen elk 110 voltijdbanen over waarmee ze het volgens het rapport moeten doen. Als ze doorgaan, moeten de twee stations zich tot hun kerntaken beperken. Dat wil zeggen dagelijks 4 uur aan radioprogramma’s maken en één uur televisie.

De onderzoekers leveren stevige kritiek op de beide organisaties. Ze noemen het verder ,,onbegrijpelijk dat belangrijke beslissingen konden worden genomen, zonder dat de financiële administratie op orde was”

Advertentie

Leiden RTV West


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×