Het Tropenbos van de Leidse Hortus.

Zondagswandeling door Leids Tropenbos

De donkere dagen voor Kerstmis naderen. Wie een opkikker en frisse lucht nodig heeft, kan op zondag 14 december met Art Vogel, kaschef van de Hortus botanicus Leiden, mee gaan op een wandeling door het Leidse Tropenbos. De tropische kassen van de Leidse Hortus zijn in de winter weliswaar niet zo uitbundig groen en bloemig als in de zomer maar er is altijd wel iets bijzonders te ontdekken. Vooral als je met de ogen van Art Vogel mee kan kijken. Veel plezier!

Hij zal verstopte bloeiende orchideeën tonen en uitleggen dat ook tropische planten last hebben van wintermoeheid. Misschien ontdekt u de zachtzoete geur van de bloemen van Camellia sasanqua (soms ook de Kerstcamellia genoemd). En, hebt u ooit de bewegende meeldraden van de kamerlinde gezien? Allemaal te zien in het Leidse Hortus Tropenbos. De wandeling begint om 12.00 uur bij het bezoekerscentrum ‘De Wintertuin’. Deelname kost 1 euro extra op de entree.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×