Expositie Nederlands Ontwerp bij RAP Architectuurcentrum

In het RAP Architectuurcentrum is tot en met 3 januari 2004 de tentoonstelling ‘Nederlands Ontwerp: Eek en Ruijgrok v.o.f’ te bezichtigen. De officiële opening is aanstaande woensdag om 17.00 uur. “Nederlands Ontwerp: Eek en Ruijgrok v.o.f.” is de eerste in een reeks van tentoonstellingen over Nederlandse ontwerpers en ontwerpbureaus.

Met deze serie wil RAP Architectuurcentrum de opvattingen van productvormgevers en architecten in beeld brengen en laten zien op welke wijze de ideeën worden toegepast tijdens het ontwerpproces. De expositieruimte van het Architectuurcentrum zal worden ingericht met meubels, foto’s van interieurprojecten en vrije objecten. De meubels en interieurs zijn ontworpen door Piet Hein Eek en Nob Ruijgrok. De (kunst)objecten zijn gemaakt door Piet Hein Eek.

Eek en Ruijgrok studeerden beiden aan de Design Academy in Eindhoven. Direct na zijn afstuderen in 1990 trok Piet Hein Eek veel belangstelling met een serie monumentale kasten van sloophout. Met deze ontwerpen wilde hij laten zien dat juist producten die niet ‘perfect’ zijn een verrassende schoonheid hebben en kunnen voldoen aan alle eisen van functionaliteit. Nog altijd vormt het werken met ongewone materialen en technieken de rode draad door het werk van Eek en Ruijgrok.

De opening van de tentoonstelling wordt verricht op woensdag 10 december door Jan Jacobs, hoogleraar aan de TU Delft. Tijdens een korte presentatie zal hij ingaan op het werk van Eek en Ruijgrok en op hedendaags Nederlands ontwerp in het algemeen. Na de presentatie wordt een drankje geserveerd en is er gelegenheid om na te praten.

Openingstijden tijdens de tentoonstelling:
woensdag t/m vrijdag: 13.00 – 17.00 uur
zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
Gesloten: 24, 25, 26 december en 1 januari

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×