Zaterdagavond werden bezoekers van de Nieuwe Beestenmarkt en omgeving voor het eerst preventief gefouilleerd. Veel mensen ondergingen de controles gelaten, sommigen zelfs uitgelaten. Slechts een handjevol demonstranten liet een tegengeluid horen. Op de foto één van hen in gesprek met burgemeester Lenferink. (Foto's: Chris de Waard).

Wapens en drugs gevonden bij actie in risicogebied

Bij de eerste helft, van 23.00 uur tot 23.45 uur, van de grootschalige actie op en rond de Nieuwe Beestenmarkt heeft de politie zaterdagavond en -nacht verschillende wapens en hard- en softdrugs in beslag genomen. De bezitters werden meegenomen naar het bureau waar ze een proces-verbaal kregen. De politie had voor het preventief fouilleren 45 man extra ingezet.

Wat de actie precies heeft opgeleverd, weet de politie nog niet. Rond 00.15 uur werd begonnen met een tweede grootschalige controle. Vannacht rond 3.00 uur wordt de actie beëindigd.

Bij de publieksactie was veel pers aanwezig. Ook veel gemeenteraadsleden, burgemeester Lenferink en wethouder Geertsema (veiligheid) waren aanwezig.

Leiden preventieffouilleren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×