Lenferink: "Fouilleeractie voldeed aan verwachtingen"

Burgemeester Lenferink blikt tevreden terug op de eerste keer preventief fouilleren door de Leidse politie. Afgelopen zaterdag werd het uitgaanspubliek in het gebied rond de Nieuwe Beestenmarkt door 45 agenten onderzocht op verboden wapens. “Het was te verwachten dat we niet heel veel zouden vinden. de actie was breed aangekondigd,” aldus Lenferink. In de toekomst wordt er vaker preventief gefouilleerd in het gebied. Dan wordt het niet vooraf bekendgemaakt. Wel komen er ook dan borden te staan bij de toegangswegen tot het gebied waarin gefouilleerd word. “Dat is verplicht,” aldus een politie-woordvoerster.

Wanneer de volgende actie verwacht kan worden of hoe vaak Leiden het middel in denkt te gaan zetten, wil Lenferink niet zeggen. “Als ik vertel dat we het elke 14 dagen gaan doen, is het weer aangekondigd en dat is nou juist niet de bedoeling”.

Advertentie

Leiden preventieffouilleren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×