Het bestuur van de Stichting Elfstegentocht Leiden is vol goede hoop dat deze winter streng genoeg wordt voor de vijfde editie van de Leidse toertocht. (Foto: Chris de Waard).

Winterweer zet nog niet door

Op de Beestenmarkt is zaterdagmiddag de winter ingetreden en de komende dagen heeft ook het weer winterse trekjes. Tot en met dinsdag vriest het ’s nachts een paar graden, overdag komt het net boven nul. Na het sombere begin van de maand schijnt de zon weer flink wat uurtjes. Voor ijspret moeten we voorlopig op de kunstijsbaan zijn want vanaf woensdag wordt het weer zachter en onstuimiger. Een Elfstegentocht zit er dit jaar dus niet in.

Vorig jaar liep de schaatskoorts rond deze tijd hoog op. Het vroor, maar helaas niet hard genoeg voor toertochten zoals de oergezellige Leidse Elfstegentocht. De eerste vorst van deze winter heeft weinig om het lijf, maar de winter is nog lang en Leiden is er klaar voor. Het Comite Elfstegentocht oefende zaterdag alvast door stempelposten op de Beestenmarkt te bemannen. Na de teleurstelling van vorig jaar hebben de ijsmeesters goede hoop deze komende winter wel geschiedenis te schrijven. De Elfstegentocht werd tot nu toe pas vier keer gehouden, de laatste keer in 1997.

Meteorologen die zich bezig houden met weersverwachtingen voor de lange termijn zijn somber gestemd: ze verwachten een zachte tot zeer zachte januari en februari. Dit soort voorspellingen zijn in het verleden nogal onbetrouwbaar gebleken, winterliefhebbers hoeven dus niet te wanhopen. Zie voor de dagelijkse vooruitzichten het Sleutelstad.nl weerbericht.

Leiden elfstegentocht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×