Medewerkers van RTV West voerden gisteren actie n het Provinciehuis waar Provinciale Staten vergaderden over een mogelijke redding van de noodlijdende zender. (Foto: Olaf Tulen).

Provincie weigert RTV West te redden

De meerderheid van de Provinciale Staten koerst aan op een faillissement voor Radio TV West en RTV Rijnmond. Dat is het voorlopige standpunt van de Statenleden na een eerste bespreking over de financiële problemen bij de regionale omroepen. Dat meldt RTV West. Volgens een onafhankelijk onderzoek is er 10 miljoen euro nodig om West en Rijnmond te redden. De Provinciale Staten zijn daar vooralsnog niet toe bereid, omdat het vertrouwen geschonden is. Het definitieve besluit valt aanstaande woensdag.

Tot die tijd zal provinciebestuurder Van Heijningen een reddingsplan nader uitwerken en worden gemeenten als Den Haag benaderd om te betalen. Mochten de Staten besluiten tot een faillissement, dan zal radio TV West eind dit jaar uit de lucht moeten; Rijnmond volgt later.

Leiden RTV West


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×