Twee aanhoudingen wegens omvangrijke bijstandsfraude

Dinsdag zijn door de Teams Sociale Recherche van de Duin- en Bollenstreek en Leiden in een woning in Oegstgeest een 50-jarige vrouw en haar vriend aangehouden wegens bijstandsfraude. De vrouw had voor de sociale dienst verzwegen dat ze al lange tijd samenwoonde. Na verhoor zijn de twee in vrijheid gesteld. Door de ten onrechte door de vrouw ontvangen bijstandsuitkeringen zijn de gemeenten Leiden en Oegstgeest benadeeld voor minimaal 240.000,- euro. Er zal geprobeerd worden om dit bedrag op het duo te verhalen.

De vrouw ontving van 1988 tot 2003 een bijstandsuitkering voor een alleenstaande ouder. Eerst van de gemeente Leiden, later van de gemeente Oegstgeest. Uit onderzoek van de sociale recherche en uit verhoor van de man en vrouw is komen vast te staat dat zij al die tijd al samenwoonden. Ondertussen had de man bovendien vaste eigen inkomsten uit werk en incidenteel uit diverse uitkeringen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×