'Ex-leiding RTV West zelf aansprakelijk voor debacle'

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) wil oud-directeur J. Soer van RTV West en andere oud-bestuursleden van de noodlijdende zender voor de rechter dagen. De vakbond houdt hen persoonlijk verantwoordelijk voor de schade die is ontstaan door financieel wanbeleid.

Dat heeft NVJ-omroepsecretaris T. Bruning vrijdag gezegd. Als het tot een rechtszaak komt en de rechter de financiële aansprakelijkheid van de vroegere leidinggevenden erkent, zal de NVJ een schadevergoeding eisen. Het wanbeleid heeft volgens Bruning uiteindelijk geleid tot het ontslag van ruim veertig medewerkers van de regionale publieke omroep.

Soer, die inmiddels directeur van de VARA is, en de bestuursvoorzitters en penningmeesters die tussen 2000 en het najaar van 2003 verantwoordelijk waren voor RTV West, ontvangen maandag een conceptdagvaarding van de NVJ.

Advertentie

Geen categorie RTV West


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×