'Ex-leiding RTV West zelf aansprakelijk voor debacle'

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) wil oud-directeur J. Soer van RTV West en andere oud-bestuursleden van de noodlijdende zender voor de rechter dagen. De vakbond houdt hen persoonlijk verantwoordelijk voor de schade die is ontstaan door financieel wanbeleid.

Dat heeft NVJ-omroepsecretaris T. Bruning vrijdag gezegd. Als het tot een rechtszaak komt en de rechter de financiële aansprakelijkheid van de vroegere leidinggevenden erkent, zal de NVJ een schadevergoeding eisen. Het wanbeleid heeft volgens Bruning uiteindelijk geleid tot het ontslag van ruim veertig medewerkers van de regionale publieke omroep.

Soer, die inmiddels directeur van de VARA is, en de bestuursvoorzitters en penningmeesters die tussen 2000 en het najaar van 2003 verantwoordelijk waren voor RTV West, ontvangen maandag een conceptdagvaarding van de NVJ.

Geen categorie RTV West


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×