Geen meerderheid voor steun regiozenders

Het voortbestaan van RTV Rijnmond en Radio TV West is opnieuw zeer onzeker geworden. De meerderheid van de leden in Provinciale Staten wil nog geen steun geven aan het reddingsplan dat gedeputeerde Van Heijningen eerder deze week presenteerde. De grote partijen vinden het teleurstellend dat Stadsregio Haaglanden en de gemeente Den Haag niet mee betalen aan het plan. De Statenleden willen niet dat de provincie er alleen voor moet opdraaien. Verder is er kritiek op de samenwerking tussen West en Rijnmond. Die is te vrijblijvend vindt de meerderheid.

De VVD kiest ervoor alleen Rijnmond te laten overleven, want zij vinden één omroep voor de provincie genoeg. De standpunten staan nog niet vast, woensdag valt het defintieve besluit.

Leiden RTV West


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×