Voorbereidingen Rembrandt-jaar verlopen voorspoedig

De Lakenhal is druk bezig met het vormgeven van de vier tentoonstellingen voor het Rembrandtjaar 2006. Dat blijkt uit de commissievergadering Economie en Verkeer van de Leidse gemeenteraad. De voorbereidingen lijken in alle opzichten gunstig te verlopen. “Er raken steeds meer en meer mensen enthousiast, zoals het centrum management, het hoteloverleg, Naturalis en Molen De Valk”, aldus Reinate de Smet van de gemeente Leiden.

“De Lakenhal krijgt veel ondersteuning van internationale musea voor de huidige thema’s”, zegt Wethouder Geertsema van Economische Zaken. “De thema’s zijn klein en fijn, maar zijn er wel het hele jaar door”. De Wethouder is ook erg gelukkig met de binnenlandse samenwerking. “Het feit dat er in Amsterdam goed wordt samengewerkt met Leiden, bevalt me heel goed”.

Tijdens de vergadering werd er een audiovisuele presentatie weergegeven, die dient als reclame voor het Rembrandt-jaar. In de presentatie geeft Rembrandt zélf door middel van een voiceover een rondleiding door Leiden in zijn eigen tijd. De reacties van de raadsleden op de presentatie waren uitermate positief. De raadsleden vroegen zich af of er ook een versie van de presentatie in andere talen beschikbaar komt. De Wethouder reageerde enigszins terughoudend. “Er komt zeker een Engelse versie, maar over andere talen moeten we nog eens heel goed nadenken.” Geertsema benadrukte dat de reclamecampagne voor het Rembrandt-jaar in november van dit jaar internationaal gelanceerd wordt, waardoor het bijvoorbeeld in brochures van reisburo’s genoemd zal worden.

De komende tijd gaat de gemeente zich bezig houden met de sponsorstrategieën. Er wordt binnenkort een buro in de arm genomen, dat de gemeente hierbij gaat assisteren. Men hoopt dat de economie weer aantrekt, zodat bijvoorbeeld ook de 11 hotels in het hoteloverleg weer mee zullen werken.

Leiden Rembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×