Anarchistische etherpiraten debatteren in Eurodusnie

Het zijn zware tijden voor radiopiraten: per week worden er gemiddeld vijf uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom. Deze aan het Ministerie van Economische Zaken verbonden organisatie startte in maart vorig jaar “Operatie Etherflits“, waarmee de oorlog werd verklaard aan de zogeheten “vrije zenders”. Vertegenwoordigers van een aantal anarchistische radiopiraten gaan aanstaande zaterdag, 28 februari, debatteren over de problemen van het bestaan van vrije radiozenders. Het debat wordt georganiseerd door de Leidse vrije zender Koekoeroe Reedio, die al sinds 1996 in de Leidse regio uitzendt.

Andere deelnemers komen uit Amsterdam: de Vrije Keyser, Radio 100, en Patapoe Radio, die vorige week nog te maken kreeg met een inval van politie en Agentschap Telecom. Ook Den Haag (Radio Tonka) en Wageningen (Radio Wanklank) zijn vertegenwoordigd. Naast de problemen van het illegaal zenden zal het debat gaan over het bestaansrecht en de toekomst van “vrije radio’s”. Het debat is gratis toegankelijk, start om 20:30 stipt en vindt plaats in “Eurodusnie” aan de Boerhaavelaan 345 in Leiden. Na afloop van het debat zijn er tot laat optredens van dichters en bands.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×