Directeur RTV West kondigt ontslag aan

Directeur Dink Binnendijk van RTV West legt binnen enkele maanden zijn functie bij de regiozender neer. Dat maakte hij vandaag bekend. Binnendijk begon een half jaar geleden bij de zender, maar werd gelijk geconfronteerd met een roerig begin wegens financieel wanbeheer van de vorige leiding. Om die reden stapt hij nu op.

Op het moment dat Binnendijk aantrad bleek RTV West onverwacht op een faillissement af te stevenen. Een sanering volgde, waarbij 42 mensen werden ontslagen. Half februari werd de toekomst van RTV West definitief veilig gesteld door een lening van 4,5 miljoen euro. Het geld kwam van de provincie Zuid-Holland, die ook de andere regiozender in de provincie, RTV Rijnmond, overeind hield.

Het bestuur van de omroep heeft Binnendijk gevraagd om het reorganisatieproces, waarin de omroep zich bevindt, op gepaste wijze af te ronden. Enkele belangrijke vacatures moeten eerst worden ingevuld en ook het nieuwe businessplan moet nog worden uitgewerkt alvorens Binnendijk vertrekt.

De directeur gaat vooral weg wegens het roerige afgelopen half jaar. ,,Ik heb als een crisismanager moeten opereren. Dat betekent dat je niet de meest geschikte leider bent om aan de basis te staan van een nieuwe start voor een omroep, dat is gewoon een feitelijke constatering. En RTV West staat nu voor een nieuwe start”, zei Binnendijk maandag.

Leiden RTV West


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×