PvdA wil duidelijkheid voor bewoners Diamantlaan

PvdA-fractievoorzitter Conny Broeyer trok dinsdagavond namens de bewoners van de Diamantlaan en omgeving aan de bel bij wethouder Ron Hillebrand (Ruimtelijke Ordening). In september 2003 is er een convenant gesloten tussen de gemeente en woningbouwvereniging Portaal over de tijdelijke verhuur van leegkomende appartementen in de flats die op de nominatie staan om gesloopt te worden. Sindsdien hebben de bewoners niets meer gehoord en ze willen nu weten hoe lang ze nog in hun huis kunnen blijven wonen.

“Ik word gebeld door mensen die willen weten of het zin heeft om nog een nieuw behangetje tegen de muur te plakken,” zo vertelde Broeyer.

Wethouder Hillebrand liet weten dat in april een informatieavond voor de bewoners wordt georganiseerd. Volgens het Sociaal Statuut dat van kracht is bij gedwongen verhuizing door bijvoorbeeld sloop, kunnen bewoners nog minstens een jaar na het besluit tot sloop in hun huis blijven. Hillebrand schatte in dat het bij de Diamantlaan nog zeker 1,5 tot 2 jaar zal duren voordat de woningen leeg opgeleverd moeten worden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×