Leiden wil IJshal voorlopig openhouden

De gemeente Leiden wil de IJshal aan de Vondellaan nog zeker tot 2007 openhouden. De IJshal verkeert al enige tijd in financiële problemen en ziet op eigen kracht geen kans om de financiering voor de komende jaren rond te krijgen. In 2007 wordt er mogelijk een grote nieuwe ijsbaan geopend in Alphen aan den Rijn, maar dat is nog niet zeker. Tot die tijd vervult de Leidse ijshal een belangrijke functie voor zo’n 20 clubs uit de regio. “Daarom wil Leiden daar een steentje aan bijdragen,” zo antwoordde D66-wethouder Ruud Hessing (sport) op vragen die Leefbaar Leiden raadslid Piet Peper stelde naar aanleiding van een reddingsactie die aan raadslid uit Zoeterwoude is begonnen voor de Leidse ijshal.

“We hebben hier in het regionaal overleg al over gesproken en in de regio lijkt ook steun te zijn voor het openhouden van de Leidse ijshal,” aldus Hessing. Over de ijshal in Alphen is nog veel onzeker. Hessing: “Er is veel geld nodig voor de bouw en de exploitatie, dus het is allemaal nog onzeker. Maar ik hoop wel dat ‘ie er komt”

Advertentie

Leiden ijshal


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×