VVD-rapport ‘Brommen over brommers’ naar de Tweede Kamer

De Leidse VVD heeft via de site www.overlastinleiden.nl veel reacties gekregen over de aanpak van brommer- en scooteroverlast. Naast klachten en ervaringen over de Leidse situatie, kwamen bij de VVD ook veel suggesties van niet-Leidenaren binnen om de overlast van brommers en scooters te verminderen. Woensdagmiddag overhandigt de Leidse VVD-fractie in Den Haag het rapport ‘Brommen over Brommers’ aan het VVD-kamerlid Ruud Luchtenveld.

Op 9 maart is naar aanleiding van het rapport ‘Brommen over brommers’ de brommer- en scooteroverlast in Leiden besproken in de Leidse Raadscommissie Bestuur en Veiligheid. Tijdens de bespreking bleek er een brede raadsmeerderheid voor een stevigere aanpak van de brommer- en scooteroverlast in Leiden. De aanbevelingen die de VVD in het rapport heeft gedaan werden voor het grootste deel onderschreven. De aanbevelingen volgden op de ruim 200 e-mails die de VVD heeft ontvangen via de actiesite.

In december 2003 riepen de VVD-raadsleden Rob de Rooij, Frederik Zevenbergen en Paul Laudy op klachten en suggesties over brommer- en scooteroverlast te melden via deze website. Met de aanbieding van het rapport aan de VVD-Tweede Kamerfractie willen de Leidse liberalen een bijdrage leveren aan de discussie die ook op landelijk niveau wordt gevoerd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×