Minister Kamp stapt uit de Orion die hem van Aruba naar Curaçao vloog. (Foto: www.amigoe.com).

Handig, zo’n Orion…

Het is ondertussen wel zo’n beetje bij iedereen bekend dat minister Kamp van defensie de P-3C Orions wil afstoten en Marinevliegkamp Valkenburg wil sluiten. Minder bekend is dat diezelfde minister voor zijn buitenlandse dienstreizen toch nog steeds graag gebruik maakt van Marinevliegkamp Valkenburg. Dat is immers toch wel handig, zo dicht in de buurt van Den Haag in alle rust vertrekken of arriveren. Geen files, geen lange rijen wachtenden.

Helemaal het toppunt was toch wel het reisje dat Henk Kamp onlangs maakte naar de Nederlandse Antillen. Op 23 maart was Kamp op Aruba toen hij plotseling werd teruggeroepen naar Nederland. Helaas was het niet mogelijk gebruik te maken van het Gulfstream VIP-vliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht, dat de minister naar Aruba had gebracht. De bemanning mocht namelijk niet meer vliegen vanwege de verplichte rusturen.

Ten behoeve van de minister moest een P-3C Orion van de Groep Maritieme Patrouillevliegtuigen (MARPAT) van de Marineluchtvaartdienst een operationele vlucht afbreken en á la minute naar Aruba vliegen om daar de minister van defensie op te halen. De Orion bracht Henk Kamp in no time naar Curaçao, vanwaar hij met de KLM direct terugvloog naar Nederland.

Zowel het regelmatig afhandelen van vluchten waarmee de minister van en naar Valkenburg vliegt, als de supersnelle Orion-luchttaxi van Aruba naar Curaçao getuigt van de professionaliteit van het MARPAT-personeel. Zélfs voor de man die verantwoordelijk is voor het vervallen van hun baan zetten de mannen en vrouwen van de MARPAT zich voor de volle 100% in…!

Leiden Vliegkamp Valkenburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×