Wethouder Rabbae maakte zijn aftreden eerder vandaag bekend op het Leidse stadhuis. (Foto: Chris de Waard).

Wethouder Rabbae afgetreden na nieuwe problemen bij DZB

GroenLinks-wethouder Rabbae heeft vanmorgen op een persconferentie zijn vertrek aangekondigd. Rabbae zou vandaag na vier maanden afwezigheid zijn werkzaamheden weer oppakken. In de tussentijd is echter gebleken dat er bij de Sociale Werkvoorziening DZB opnieuw fouten zijn gemaakt die de gemeente ook nog eens geld gaan kosten. “Maar ook als het Leiden niets gekost had, zou ik weggaan”. Rabbae is, na Jan Laurier, de tweede GroenLinks-wethouder die struikelt over De Zijl Bedrijven.

“Die sorry-democratie die ik zo goed ken uit mijn tijd als Tweede Kamerlid ergerde me altijd,” aldus Rabbae die nuchter constateert dat hij niet anders kan dan opstappen nu er fouten zijn gemaakt bij DZB “terwijl DZB zich echt geen fouten meer kon permitteren”.

Bij de overgang van de dure Leidse cao voor WIW-ers naar de landelijke cao voor de Sociale Werkvoorziening zijn fouten gemaakt. “Van een aantal WIW-ers is ten onrechte het dienstverband beëindigd,” aldus burgemeester Lenferink. De gemeente heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen om de zaak verder uit te zoeken. Hoeveel de fouten de gemeente Leiden gaan kosten is nog niet bekend. In totaal worden zo’n 90 dossiers onderzocht. Van zo’n 40 is al duidelijk dat er iets aan mankeert.

Leiden rabbaeweg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×