D66 verwijt CDA 'kleinzieligheid'

“Het is volstrekt normaal dat het in de partijtoppen de avond te voren even gewisseld wordt als er de volgende morgen een wethouder gaat aftreden,” dat schrijft D66-raadslid Peter Bootsma in een reactie op de kritiek die CDA-er Jan-Jaap de Haan vrijdag uitte op wat hij noemt ‘het Leidse Torentjesoverleg’. Bootsma: “Waar het CDA – als altijd louter op de inhoud gericht – zich hier over opwindt, is dus dat alleen de fractievoorzitters van de coalitiepartijen tien uur eerder dan de overige raadsleden wisten dat dit stond te gebeuren. Daar maakt eerst Wim Bleijie, en nu dus ook Jan-Jaap een ongelooflijke fuzz over met als gevolg dat alle raadsleden maandagavond verplicht twee uur langer dan gepland in de raadzaal moesten nablijven omdat dit CDA-paasei kennelijk zo nodig gelegd moest worden. Wat een kleinzieligheid van de grootste oppositiepartij in Leiden. Bah”.

Zijn fractiegenoot Sabine Verschoor valt hem bij: “Het verhaal wordt steeds zwakker: de excuses moesten namelijk worden afgedwongen omdat ze niet vanzelf kwamen, ook niet na overduidelijk bewijs dat de CDA- beschuldigingen niet klopten. En inderdaad: die excuses komen dan niet gemeend over, en dat waren ze dan ook overduidelijk niet.”

Leiden rabbaeweg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×