Oud-directeur West nu ook weg bij VARA

Jeroen Soer is afgetreden als directeur Radio en Televisie van de VARA. De omroep heeft dat vrijdag laten weten. Het vertrek gebeurt volgens de VARA “in goed overleg”. Volgens de omroep vertrekt Soer na “een medisch advies om het een tijd rustiger aan te doen” en “om andere persoonlijke redenen”. Adjunct-directeur Frans Klein neemt de functie voorlopig waar. Het is nog maar net een half jaar geleden dat Soer bij de VARA begon. Hij vertrok precies een jaar geleden als directeur van RTV West.

Bij de regionale omroep was Soer verantwoordelijk voor de vernieuwing van de radioprogrammering, die jammerlijk mislukte. Soer maakte van het radiostation overdag een volledige nieuwszender, zonder muziek.

Als gevolg van de nieuwe formule kelderde het aantal luisteraars en daarmee de reclame-inkomsten. Een sanering kostte 42 werknemers hun baan. De Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) houdt Soer persoonlijk verantwoordelijk voor het wanbeleid bij RTV West.

Jeroen Soer werkte tussen 1980 en 1986 voor de VARA als presentator van de radioprogramma’s De Verrukkelijke 15, Groot Licht en Het Circuit. In 1986 richtte hij de Radio 10 Groep op en werd daar directeur van. In 1992 kreeg hij de leiding over Arcade Media Groep, waar Radio 10 toen onderdeel van ging uitmaken.

Geen categorie RTV West


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×