SP: College staat voor schut door Oostvlietpolder

Het lijkt erop alsof het Leidse College voor de tweede keer voor schut staat met het bestemmingsplan Oostvlietpolder. Dat zegt de SP, die deze conclusie deels baseert op een bericht in het Leids Dagblad van vrijdag. Het blijkt dat de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak twijfelt over of de polder binnen de bebouwingsgrenzen van Leiden valt en of het nieuwe bestemmingsplan met een bedrijventerrein niet strijdig is met het rijksbeleid.

Verder blijkt ook dat de stichting al in december het advies aan de Raad van State heeft gemeld en dat het College daarvan op de hoogte was. “Ik wil weten waarom het College dit niet aan de Raad heeft gemeld bij de behandeling van het bestemmingsplan”, zegt SP-fractievoorzitter Paul Day.

“Als zij de raad willens en wetens informatie heeft onthouden, waardoor er geen goed en afgewogen besluit kon worden genomen, heeft het College een probleem. Dan hebben we de poppen echt aan het dansen. Er mag geen situatie gaan ontstaan waarin de Raad zich steeds afvraagt of zij wel tijdig en volledig wordt geïnformeerd. Dat is dodelijk voor het onderlinge vertrouwen”.

De SP zou het onaanvaardbaar vinden als het bestemmingsplan voor de tweede keer wordt vernietigd op gronden waarop het College uitvoerig is gewezen. De socialisten zeggen dat ze in de Raad al hebben gewezen op het “hachelijke juridische avontuur”. “De SP heeft erop gewezen dat Leiden nogmaals verwerping van het bestemmingsplan door de Raad van State riskeert, en dan ten overstaan van het hele land echt in z’n hemd staat”, aldus Day.

Leiden Oostvlietpolder


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×