Vorig jaar vond de marathon voor een groot deel plaats in de stromende regen. Kort voor de start was het weer zelfs zo slecht, dat de marathon bijna niet door kon gaan. (Archieffoto: Chris de Waard).

Start 14e Marathon bij Stadhuis

Zondag 13 juni wordt voor de veertiende keer de Leiden Marathon gehouden. In tegenstelling tot vorig jaar worden start en finish nu vlak voor het stadhuis in de Breestraat gehouden. In de Pieterskerk is net als vorig jaar het zenuwcentrum van de Leiden Marathon gevestigd. Omdat veel lopers, met name op de tien kilometer, de route vorig jaar saai vonden, heeft de marathon-organisatie de route aangepast.

Het parcours gaat dit jaar door verschillende woonwijken. Ook zal er extra aandacht worden besteed aan de orkesten langs de route.

De lopers wordt dit jaar gevraagd om (vrijwillig) één euro extra inschrijfgeld te betalen. Die extra opbrengst gaat naar het Ronald McDonaldhuis. Het Ronald McDonaldhuis ligt vlakbij het Leids Universitair Medisch Centrum. Om de ouders en broertjes en zusjes, die vaak ver van huis zijn, toch een beetje huiselijke warmte te bieden in moeilijke tijden.

Inschrijven voor de 14e editie van de Leiden Marathon kan al. Onder andere via internet door het inschrijfformulier in te vullen.

Leiden Leiden Marathon


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×