Start 14e Marathon bij Stadhuis

Zondag 13 juni wordt voor de veertiende keer de Leiden Marathon gehouden. In tegenstelling tot vorig jaar worden start en finish nu vlak voor het stadhuis in de Breestraat gehouden. In de Pieterskerk is net als vorig jaar het zenuwcentrum van de Leiden Marathon gevestigd. Omdat veel lopers, met name op de tien kilometer, de route vorig jaar saai vonden, heeft de marathon-organisatie de route aangepast.

Het parcours gaat dit jaar door verschillende woonwijken. Ook zal er extra aandacht worden besteed aan de orkesten langs de route.

De lopers wordt dit jaar gevraagd om (vrijwillig) één euro extra inschrijfgeld te betalen. Die extra opbrengst gaat naar het Ronald McDonaldhuis. Het Ronald McDonaldhuis ligt vlakbij het Leids Universitair Medisch Centrum. Om de ouders en broertjes en zusjes, die vaak ver van huis zijn, toch een beetje huiselijke warmte te bieden in moeilijke tijden.

Inschrijven voor de 14e editie van de Leiden Marathon kan al. Onder andere via internet door het inschrijfformulier in te vullen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline