Niet altijd gaat sloop gepaard met feestvreugde, maar bij de Luifelbaan in Zuid-West wachten ondernemers en bewoners al jaren op de grote opkanpbeurt van het winkelcentrum. (Foto's: Gerard Ligtvoet).

Renovatie Luifelbaan begonnen

Gisteren is een begin gemaakt met de grootschalige renovatie van winkelcentrum de Luifelbaan in Leiden Zuid-West. De wethouders Geertsema (Economische Zaken) en Hillebrand (Ruimtelijke Ordening) gaven het startsein door met een kraan het dak van een van de te slopen kiosken op het winderige plein te lichten.

De vernieuwde Luifelbaan gaat plaats bieden aan duizenden extra vierkante meters winkeloppervlakte, woningen, voldoende parkeerruimte voor bewoners en winkelend publiek en een woontoren met appartementen. Het ruim 65 miljoen euro kostende project moet in 2007 klaar zijn.

Advertentie

Leiden luifelbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×