Valkenburg houdt vliegtuigen aan de grond

Op Vliegkamp Valkenburg vliegen tot en met maandag geen vliegtuigen meer. De ondernemingsraad van het marinevliegkamp had de leiding daar om gevraagd. Woensdagavond besloot de Tweede Kamer dat Valkenburg bij Leiden toch dichtgaat. Dat is slecht gevallen bij het personeel. Volgens de ondernemingsraad kan het tot gevaarlijke situaties leiden als de vliegtuigen nu de lucht ingaan.

“We willen onze mensen even de tijd geven om het nieuws van de sluiting te verwerken”, zei de voorzitter van de ondernemingsraad donderdag. “De concentratie van het personeel is na woensdagavond niet optimaal.”

Op Valkenburg zijn Orion-verkenningsvliegtuigen gestationeerd. Ook de regering en het Koninklijk Huis maken er gebruik van.

Geen categorie Vliegkamp Valkenburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×