Burgemeester Lenferink houdt een toespraak bij het monument bij de Haagse Schouw. Ook bij de andere herdenkingen was hij aanwezig en legde kransen. (Foto's: Frans Lardee).

Leiden herdenkt oorlogsslachtoffers

Dinsdagavond, 4 mei, zijn op drie plaatsen in Leiden de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Eerst bij het monument bij de Haagse Schouw, toen in de Kooi bij het herdenkingsmonument op de hoek van de Parkstraat en de Atjehstraat, en tenslotte bij het oorlogsmonument bij Molen de Valk.

Tijdens de dodenherdenking worden tegenwoordig niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht, maar alle burgers en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog – wanneer of waar dan ook ter wereld – in het belang van het koninkrijk of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen of door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

Advertentie

Leiden Dodenherdenking


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×