Leiden herdenkt oorlogsslachtoffers

1

Dinsdagavond, 4 mei, zijn op drie plaatsen in Leiden de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Eerst bij het monument bij de Haagse Schouw, toen in de Kooi bij het herdenkingsmonument op de hoek van de Parkstraat en de Atjehstraat, en tenslotte bij het oorlogsmonument bij Molen de Valk.

Tijdens de dodenherdenking worden tegenwoordig niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht, maar alle burgers en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog – wanneer of waar dan ook ter wereld – in het belang van het koninkrijk of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen of door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

Delen

1 reactie

  1. Kunt u mij aangeven wat de aanleiding is voor het eerbetoon in november 2005 bij het oorlogsmonument aan het Haagsche Schouw. Ik meende dat het monument is opgericht ter herinnering aan de jongens die vielen bij de verdediging van de vliegvelden in de eerste oorlogsdagen van mei 1944? Weet u ook wie of welke organisatie daarbij aanwezig waren?

    Met vriendelijke groet,

    M.Kal

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline