(Foto: gemeente Voorschoten).

Dodenherdenking in Voorschoten zonder publiek

In Voorschoten werd dinsdagochtend zonder publiek stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het gemeentebestuur heeft een krans gelegd bij het monument aan de Koningin Julianalaan. Burgemeester Charlie Aptroot hield een toespraak, waarbij hij niet alleen stil stond bij alle slachtoffers die zijn omgekomen, maar ook vooruit blikte op bevrijdingsdag.

Vanwege de coronamaatregelen vond er om 20.00 geen herdenking plaats. Iedereen die daar behoefte aan had kon zelf bloemen neerleggen bij het monument. Voorschotenaren kunnen de toespraak van burgemeester Aptroot online bekijken. ”Ik besef hoe geweldig het is om als vrij mens in veiligheid te kunnen leven. Dat wil ik in ons land zo houden”, sprak de burgemeester, die in het Burgemeester Berkenhoutpark zijn toespraak hield.

Advertentie

Maatschappij Voorschoten Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×