De winnaars van de Gouden Pet 2004: Trio C tot de derde, bestaande uit Coos Lettink (accordeon), Carel den Hertog (viool) en Caspar Terra (klarinet) speelt klezmermuziek. Deze in een eeuwenoude traditie gewortelde joodse volksmuziek wordt door "de drie C’s" van een nieuw jasje voorzien. (Foto's: Chris de Waard & Emile van Aelst).

Gouden Pet 2004 naar "Trio C tot de derde"

Het was een ‘close finish’ maar ‘Blij Toe’, de winnaar van het straatmuzikantenconcours De Gouden Pet 1998, zag dit keer de eerste plaats net aan de neus voorbij gaan. Met hun vrolijke act wisten ze de harten van het massaal opgekomen publiek op het Stadhuisplein al snel te winnen, maar het “Trio C tot de derde” uit Amersfoort kreeg zondag net wat meer stemmen en kon dus de Pet en een geldprijs van 500 euro in ontvangst nemen. Op de derde plaats eindigde ‘Agge Nebbisj‘.

In totaal traden zo’n 45 deelnemers op in het centrum van Leiden. Een vierkoppige jury koos er zes uit die in de finale op het Stadhuisplein om de stemmen van het publiek mochten strijden. Naast de drie winnaars waren dat Bertje Doperwtje, Van Alles & nog Wat en Ukulele Ike. Tijdens de pauzes traden de winnaars van vorig jaar op: De Beidehandjes.

Leiden goudenpet


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×